Urządzenia i Akcesoria
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM5)
Składniki
-
200 g ziemniaków mieszczących się w szerokiej części podajnika
-
200 g wody letniej, plus dodatkowa ilość do zalania
-
100 g sera żółtego, np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki100 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka rozmarynu, suszonego1 łyżka rozmarynu, świeżego tylko liście
-
50 g oliwy z oliwek
-
350 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 ½ łyżeczki soli morskiej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM5)
1 godz. 10 min
Pieczone gniecione ziemniaki z solą rozmarynową
1 godz. 30 min
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM5)
35 min
Ziemniaki Hasselback i dip z serem pleśniowym
1 godz. 25 min
Nachos zapiekane z warzywami i serem
1 godz. 30 min
Sałatka warzywna; Gulasz z żółtej soczewicy; Wegański mus czekoladowy
45 min
Podpłomyki w libańskim stylu
2 godz. 20 min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM6, TM7)
35 min
Sałatka ziemniaczana z rumienioną cebulą, orzechami i serem pleśniowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz.
Zapiekanka ziemniaczana (gratin)
1 godz. 20 min
Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą
1 godz.