Urządzenia i Akcesoria
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM5)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
200 g ziemniaków mieszczących się w szerokiej części podajnika
-
200 g wody letniej, plus dodatkowa ilość do zalania
-
100 g sera żółtego, np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki100 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka rozmarynu, suszonego1 łyżka rozmarynu, świeżego tylko liście
-
50 g oliwy z oliwek
-
350 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 ½ łyżeczki soli morskiej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
891.4 mg
Białko
17.6 g
Kalorie
2399.7 kJ /
573.6 kcal
Tłuszcz
21.4 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Węglowodany
76.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z pesto z buraka (TM7)
25min
Koreańska surówka z ogórków (TM5)
5min
Wolno gotowane ossobuco z szafranowym risotto (z osłoną noża miksującego)
4h 30min
Wegańska zupa grzybowo-porowa z dzikim ryżem
45min
Tarta z różami z jabłek (TM5)
2h 50min
Rösti z warzyw korzeniowych (TM6, TM7)
50min
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6, TM7)
1h 15min
Wietnamska sałatka z makaronem (TM6, TM7)
40min
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM5)
55min
Pomidorowe kulki ryżowe
40min
Kąski marchewkowo-ziemniaczane (TM6, TM7)
30min
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30min