Urządzenia i Akcesoria
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM5)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
200 g ziemniaków mieszczących się w szerokiej części podajnika
-
200 g wody letniej, plus dodatkowa ilość do zalania
-
100 g sera żółtego, np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki100 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka rozmarynu, suszonego1 łyżka rozmarynu, świeżego tylko liście
-
50 g oliwy z oliwek
-
350 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 ½ łyżeczki soli morskiej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
891.4 mg
Białko
17.6 g
Kalorie
2399.7 kJ /
573.6 kcal
Tłuszcz
21.4 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Węglowodany
76.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pizza rzymska
24 godz.
Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą
1 godz.
Pizza z klopsikami w pikantnym sosie
3 godz. 50 min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM6, TM7)
35 min
Mini galette z grzybami
1 godz. 45 min
Buraki à la Wellington
3 godz.
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2 godz. 45 min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM5)
35 min
Pieczone sajgonki z warzywami (TM5)
1 godz. 30 min
Pissaladière - francuska pizza
1 godz. 20 min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 min