Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g ziemniaków, mieszczących się w szerokiej części podajnika
- 200 g wody, letniej, plus dodatkowa ilość do zalania
-
100
g sera gruyère, pokrojonego na kawałki
lub 100 g sera żółtego, np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki - 2 ząbki czosnku
-
1
łyżka rozmarynu, świeżego, tylko liście
lub 1 łyżeczka rozmarynu, suszonego - 50 g oliwy z oliwek
- 350 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 1 ½ łyżeczki soli morskiej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2399.7 kJ / 573.6 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 76.2 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 891.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, łososiem i koperkowym dressingiem
30min
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6)
1h 15min
Gruzińskie placki z mięsem (kubdari)
1h 50min
Spaghetti z anchois, bułką tartą i parmezanem
40min
Fińskie ciasteczka zimowe (Joulutorttu)
1h 15min
Herbatniki Domino
2 Std. 20 Min
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM6)
1h 10min
Buraki à la Wellington
3 Std.
Szybki ryż à la paella, sałatka pipirrana; Mus z białej czekolady i sos owocowy
1h
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM6)
1h 20min
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM6)
40min
Podpłomyk z szynką (Flammkuchen)
1h 15min