Soupe de patates douces au garam masala et yaourt au citron vert

Soupe de patates douces au garam masala et yaourt au citron vert

4.3 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 150 g d'oignons coupés en quatre
  • 1 c. à soupe de garam masala en poudre
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive
  • 800 g de patates douces en cubes
  • 800 g d'eau
  • 500 g de lait de coco
  • 5 feuilles de sauge fraîche
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 125 g de yaourt nature
  • 1 citron vert le zeste et le jus

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 6 g
Kalorie 1760 kJ / 422 kcal
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...