Salade de lentilles aux raisins, figues, potimarron et mozzarella aux herbes

Salade de lentilles aux raisins, figues, potimarron et mozzarella aux herbes

4.6 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • de noisettes décortiquées
    50 g
  • de pistaches, décortiquées et non salées
    50 g
  • d'oignon coupé en quatre
    100 g
  • d'eau
    1200 g
  • de thym frais
    5 branches
  • feuille de laurier
    1
  • clous de girofle
    3
  • du sel
  • de lentilles vertes sèches
    300 g
  • de potimarron en petits cubes
    350 g
  • figues fraîches en rondelles
    4
  • de raisin rose (les grains coupés en deux)
    50 g
  • botte de ciboulette fraîche ciselée
    ½
  • botte de coriandre fraîche ciselée
    ½
  • feuilles de menthe fraîche ciselées
    20
  • poivre moulu
  • de mozzarella (2 boules)
    250 g
  • d'huile d'olive
    6 c. à soupe
  • de vinaigre balsamique
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 652 kcal / 2728 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 63 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...