Sarrasin avec champignons

Sarrasin avec champignons

4.1 101 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • de noisettes décortiquées
    30 g
  • de feuilles de persil frais
    10 g
  • d'échalotes coupées en deux
    100 g
  • gousses d'ail
    2
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de champignons frais (ex: girolles, bolets, pleurotes...), émincés (2-3 cm)
    250 g
    250 g de champignons de Paris frais, émincés (2-3 cm)
  • de vin blanc
    60 g
  • de sarrasin rincé
    250 g
  • d'eau
    400 g
  • de bouillon de légumes en pâte
    1 ½ c. à café
    1 ½ cube de bouillon de légumes, émietté
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre moulu
    ¼ c. à café
  • de beurre
    20 g
  • de gorgonzola doux coupé en morceaux
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 433.4 kcal / 1813.3 kJ
Białko 14.8 g
Tłuszcz 19.6 g
Węglowodany 53.7 g
Błonnik 8.7 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 448.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...