
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de noisettes décortiquées
- 10 g de feuilles de persil frais
- 100 g d'échalotes coupées en deux
- 2 gousses d'ail
- 20 g d'huile d'olive
-
250
g de champignons frais (ex: girolles, bolets, pleurotes...), émincés (2-3 cm)
lub 250 g de champignons de Paris frais émincés (2-3 cm) - 60 g de vin blanc
- 250 g de sarrasin rincé
- 400 g d'eau
-
1 ½
c. à café de bouillon de légumes en pâte
lub 1 ½ cube de bouillon de légumes émietté - ½ c. à café de sel
- ¼ c. à café de poivre moulu
- 20 g de beurre
- 50 g de gorgonzola doux coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 433.4 kcal / 1813.3 kJ
- Białko
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Węglowodany
- 53.7 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Sód
- 448.1 mg