
Wersje kompatybilne
Soupe de pommes de terre et de poireaux au jambon sec, crème au citron
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g d'oignons coupés en quatre
- 500 g de blanc de poireau en tronçons
- 400 g de pommes de terre en morceaux
- 800 g d'eau
- 4 branches de thym frais effeuillées
- du sel
- du poivre moulu
- 50 g de pignons de pin
- 2 c. à soupe bombées de crème fraîche épaisse
- le zeste d'½ citron jaune non traité finement râpé
-
8
tranches fines de jambon serrano en lamelles
lub 8 tranches fines de jambon cru en lamelles - quelques feuilles de basilic frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 300 kcal / 1256 kJ
- Białko
- 14 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Węglowodany
- 27 g