Poisson vapeur au gingembre

Poisson vapeur au gingembre

4.4 132 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 140 g de poivron rouge coupé en fines lanières
  • 100 g d'oignon coupé en deux, puis en rondelles
  • 20 g d'huile de colza
  • 30 g de gingembre frais coupé en fins bâtonnets
  • 600 g de filets de poisson blanc (cabillaud, julienne, lieu...)
  • 4 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 10 g d'huile de sésame
  • 4 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 40 g de sauce de soja
  • 250 g de riz au jasmin
    250 g de riz
  • 1000 g d'eau

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1825 mg
Białko 35.3 g
Kalorie 3378.3 kJ / 808.3 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 125.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...