Cabillaud vapeur sauce crevettes et tagliatelle de courgette

Cabillaud vapeur sauce crevettes et tagliatelle de courgette

4.8 42 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
2 portions

Składniki

  • 2 échalotes
  • 1 gousse d'ail
  • 1 carotte en tronçons
  • 5 crevettes roses cuites, décortiquées de belle taille
    10 crevettes roses cuites, décortiquées, de belle taille
  • 20 g de beurre
  • 800 g d'eau
  • 1 cube de bouillon
  • ½ c. à café de gros sel
  • ½ c. à café de fumet de poisson
  • 200 - 300 g de courgettes détaillées en tagliatelle
  • 300 g de dos de cabillaud (2 dos de 150 g)
  • du poivre moulu
  • du sel
  • 10 g de jus de citron
  • 75 g de crème
  • ½ jus de citron
  • 1 brin d'aneth frais effeuillé
  • 1 pincée de fumet de poisson

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 761.7 mg
Białko 47.1 g
Kalorie 2009.4 kJ / 480.3 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 14.1 g
Węglowodany 18.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...