Wersje kompatybilne
Cabillaud vapeur sauce crevettes et tagliatelle de courgette
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 échalotes
- 1 gousse d'ail
- 1 carotte, en tronçons
-
5
crevettes roses cuites, décortiquées, de belle taille
lub 10 crevettes roses cuites, décortiquées, de belle taille - 20 g de beurre
- 800 g d'eau
- 1 cube de bouillon
- ½ c. à café de gros sel
- ½ c. à café de fumet de poisson
- 200 - 300 g de courgettes, détaillées en tagliatelle
- 300 g de dos de cabillaud (2 dos de 150 g)
- du poivre moulu
- du sel
- 10 g de jus de citron
- 75 g de crème
- ½ jus de citron
- 1 brin d'aneth frais, effeuillé
- 1 pincée de fumet de poisson
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2009.4 kJ / 480.3 kcal
- Białko
- 47.1 g
- Węglowodany
- 18.9 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 761.7 mg
Alternatywne przepisy
Petit salé aux lentilles
55 Min
Blanquette de veau et ses petits légumes
1 Std.
Petits farcis provençaux aux restes de viande
1h 25min
Recette du chef Eric Guérin : Lotte champignons noisettes, panais, jus de champignon sarrasin et condiment ail
1 Std. 30 Min
Chapelure
10 Min
Bouchons en habits de fête
1 Std. 10 Min
Bourride
1 Std.
Cocktail chaï vanille
45 Min
Magret de canard roulé à la figue et carottes rôties
1j 20 menit
Boudins de poisson aux épinards et légumes vapeur
50 Min
Cuisse de lapin, carottes et pruneaux
3 godz.
Sauce américaine
55 Min