Velouté d'aubergine

Velouté d'aubergine

4.1 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • gousses d'ail
    2
  • d'échalotes
    60 g
  • d'aubergines en cubes
    500 g
  • d'huile d'olive et un peu pour la finition
    50 g
  • cube de bouillon de légumes émietté
    1
  • d'eau
    800 g
  • de millet en grains
    80 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre moulu
    3 pincées
  • jus de citron vert, fraîchement pressé et un peu pour la finition
    10 g
  • de crème liquide 30-40% m.g. et un peu pour la finition
    200 g
  • coriandre fraîche ciselée, pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 403.2 kcal / 1687 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 26.5 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 13.4 g
Sód 251.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...