Soupe de poireau gratinée

Soupe de poireau gratinée

4.3 88 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • 120 g de cheddar coupé en morceaux
  • 400 g de blancs de poireau coupés en rondelles (1 cm)
  • 30 g de beurre
  • 20 g d'huile d'olive
  • 100 g de pommes de terre coupées en cubes (2 cm env.)
  • 700 g d'eau
  • 2 pincées de poivre noir fraîchement moulu et un peu pour la finition
  • 1 c. à café de sel et un peu pour la finition
  • 1 c. à soupe de bouillon de légumes en pâte
    1 cube de bouillon de légumes
  • 8 tranches de baguette (1 cm env.), légèrement rassies

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 948 mg
Białko 15.5 g
Kalorie 1904.8 kJ / 455.3 kcal
Tłuszcz 23.5 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 10.8 g
Węglowodany 47.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...