Soupe de poireau gratinée

Soupe de poireau gratinée

4.3 84 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • de cheddar coupé en morceaux
    120 g
  • de poireaux coupés en rondelles (1 cm)
    400 g
  • de beurre
    30 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de pommes de terre coupées en cubes (2 cm env.)
    100 g
  • d'eau
    700 g
  • de bouillon de légumes en pâte
    1 c. à soupe
    1 cube de bouillon de légumes
  • de sel et un peu pour la finition
    1 c. à café
  • de poivre noir fraîchement moulu et un peu pour la finition
    2 pincées
  • de baguette (1 cm env.), légèrement rassies
    8 tranches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 455.3 kcal / 1904.8 kJ
Białko 15.5 g
Tłuszcz 23.5 g
Węglowodany 47.3 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 10.8 g
Sód 948 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...