Velouté de gambas, patate douce et carotte

Velouté de gambas, patate douce et carotte

3.9 18 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

  • 1 gousse d'ail
  • 10 g de coriandre fraîche et un peu pour la finition
  • 70 g d'échalotes
  • 10 g gingembres frais
  • 30 g d'huile
  • 18 gambas
  • 800 g d'eau
  • 350 g de patates douces coupées en morceaux
  • 150 g de carottes coupées en tronçons
  • 2 pincées de sel
  • 2 pincées de poivre moulu
  • 60 g de crème liquide 30-40% m.g.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 196 mg
Białko 10.7 g
Kalorie 708.7 kJ / 170.2 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...