Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z żołądków drobiowych
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
2 porcje
Składniki
-
300 g żołądków drobiowych oczyszczonych, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
600 g wody
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
15 g oleju
-
1 liść laurowy, suszony
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
½ łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
80 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
15 g mąki pszennej
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1089 mg
Białko
30 g
Kalorie
1508 kJ /
360 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RETRO
14 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Flaczki wołowe
2 godz. 35 min
Golonka w sosie piwnym
2 godz. 20 min
Żeberka w kapuście
2 godz. 10 min
Soljanka (solanka) z kapustą i kiełbasą
1 godz. 30 min
Grecka zupa z wołowiną (TM6, TM7)
1 godz. 50 min
Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków
40 min
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1 godz. 45 min
Wątróbka z cebulą i jabłkiem
50 min
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2 godz. 25 min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Zupa szczawiowa
35 min
Zupa grochowa z kiełbaskami
1 godz. 45 min