Gulasz z żołądków drobiowych

Gulasz z żołądków drobiowych

4.0 31 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
2 porcje

Składniki

  • 300 g żołądków drobiowych oczyszczonych, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 600 g wody
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 80 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 15 g oleju
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • ½ łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 80 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 15 g mąki pszennej
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1089 mg
Białko 30 g
Kalorie 1508 kJ / 360 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...