Urządzenia i Akcesoria
Karkówka marynowana z grilla
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
1000 - 1200 g karkówki wieprzowej, bez kości pokrojonej w 1-1,5 cm plastry
-
4 ząbki czosnku
-
40 g cebuli
-
70 g oleju rzepakowego
-
1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka bazylii, suszonej
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
1 łyżeczka musztardy Dijon
-
3 łyżki ketchupu
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 6 porcji
Białko
6 g
Kalorie
3370.4 kJ /
805 kcal
Tłuszcz
72.7 g
Błonnik
3.6 g
Węglowodany
35.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON GRILLOWY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Grillowane skrzydełka w marynacie cytrynowo-pieprzowej
1 godz. 50 min
Marynata z musztardą i curry
15 min
Grillowane podudzia z kurczaka w glazurze z whisky
50 min
Marynata grillowa
10 min
Marynata barbecue
15 min
Marynata tandoori
10 min
Marynata ziołowa
10 min
Marynata orientalna
15 min
Marynata z maślanki do kurczaka
15 min
Marynata jogurtowa z curry do kurczaka
5 min
Marynata miodowa z chili
15 min
Skrzydełka Buffalo
2 godz. 10 min