Urządzenia i Akcesoria
Zupa szczawiowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
25 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
40 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
40 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
15 g masła
-
550 g wody
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 ziarno ziela angielskiego
-
1 liść laurowy, suszony
-
2 jajka
-
150 - 180 g szczawiu, konserwowego (ok. ½ słoika)
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
1 - 1 ½ łyżki kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
188.4 mg
Białko
9.7 g
Kalorie
863 kJ /
206.3 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Węglowodany
15.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA POLSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa botwinka
40 min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Barszcz biały wielkanocny
1 godz. 10 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Flaczki wołowe
2 godz. 35 min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min
Zupa ogórkowa
30 min
Krupnik
40 min
Zupa z kiszonych ogórków
45 min
Kapuśniak
50 min
Zupa grochowa
1 godz.