Urządzenia i Akcesoria
Śledzie w sosie makowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
3 porcje
Składniki
-
75 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
2 filety ze śledzi, solone, à la Matjas (ok. 200 g), opłukane (patrz wskazówka), pokrojone na 4 cm kawałki
-
10 g maku
-
40 g majonezu
-
75 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu gęstej
-
5 g musztardy np. miodowej, rosyjskiej, dijon (zależnie od preferencji)
-
½ łyżeczki curry, mielonego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
koperek, świeży tylko liście, posiekane, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
225.7 mg
Białko
24 g
Kalorie
1574.6 kJ /
376.3 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Węglowodany
6.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.
Wielkanocny pasztet jajeczny
1 godz. 5 min
Pulpety z karpia w galarecie
4 godz. 10 min
Pasztet z dorsza
1 godz. 10 min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40 min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 godz. 15 min
Tatar ze śledzia
10 min
Śledzie po wiejsku
25 godz. 10 min
Śledzie po wileńsku
13 godz. 45 min
Sałatka śledziowa rosolli
1 godz. 15 min
Śledzie w sosie musztardowym
10 godz. 15 min