
Wersje kompatybilne
Velouté de carottes au gingembre, dés de feta et amandes grillées
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon coupé en quatre
- 20 g de gingembre frais
- 1 c. à soupe d'huile d'olive et 1 filet
- 800 g de carottes en morceaux
- 600 g d'eau
- 4 c. à soupe de crème fraîche
- 2 c. à café de paprika
- 40 g d'amandes non pelées concassées
- 150 g de feta en cubes
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 306 kcal / 1270 kJ
- Białko
- 10 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Węglowodany
- 18 g