Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 60 g de tomates séchées à l'huile, et un peu de leur huile pour la finition
- 260 g de pois chiches en conserve égouttés
- le jus d'un citron jaune
- 30 g d'huile d'olive
- 2 pincées de sel
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 538.3 kJ / 128.8 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 251 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crackers aux graines, houmous au poivron et mousses au chocolat
1 godz. 45 min
Gaspacho
12 godz.
Tapenade de tomates
5min
Tzatziki
3h 5min
Dip artichaut-mascarpone
15min
Tartinable aux lentilles corail et curry breton
15min
Houmous feta et roquette
10min
Dip de feta et de poivron (ktipiti grec)
20 min
Pesto tomates séchées, noix de cajou et parmesan
15min
Tartinade concombre-ricotta
10min
Tartinade de tomates séchées
10min
Gressins au romarin
1h 40min