Soupe froide à la carotte et crevettes au citron vert

Soupe froide à la carotte et crevettes au citron vert

4.5 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
4 portions

Składniki

  • de carottes en rondelles
    800 g
  • d'oignon coupé en quatre
    100 g
  • de lait de coco
    500 g
  • d'eau
    200 g
  • de cannelle en poudre
    1 c. à café bombée
  • de curcuma en poudre
    1 c. à café bombée
  • de gingembre en poudre
    1 c. à café bombée
  • du sel
  • du poivre moulu
  • crevettes cuites, décortiquées
    20
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • citron vert
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 416 kcal / 1725 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...