Houmous au pesto et aux tomates séchées

Houmous au pesto et aux tomates séchées

4.9 38 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
500 g

Składniki

  • 40 g de parmesan, coupé en morceaux
  • 1 gousse d'ail
  • 15 g de pignons de pin grillés et un peu pour la finition
  • 40 g de feuilles de basilic frais et un peu pour la finition
  • 30 g d'eau
  • 110 g d'huile d'olive et un peu pour la finition
  • 200 g de pois chiches en conserve
  • 15 g de jus de citron fraîchement pressé
  • 20 g de graines de sésame grillées
  • ½ c. à café de sel
  • 30 g de tomates séchées pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 500 g

Sód 2219.4 mg
Białko 39.7 g
Kalorie 7176.1 kJ / 1715.1 kcal
Tłuszcz 145.6 g
Błonnik 20 g
Tłuszcz nasycony 24.4 g
Węglowodany 73.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...