Linzengebraad met zoete aardappel-en knolselderpuree en broccoli

Linzengebraad met zoete aardappel-en knolselderpuree en broccoli

3.7 3 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porties

Składniki

  • ui gehalveerd
    50 g
  • knoflookteentjes
    2
  • knolselder in stukken (2 cm)
    500 g
  • wortelen in stukken
    60 g
  • verse champignons
    80 g
  • olijfolie plus extra om te besprenkelen
    30 g
  • gekookte linzen gespoeld, uitgelekt
    250 g
  • kidneybonen, uit blik gespoeld, uitgelekt
    200 g
  • sojasaus
    20 g
  • zoete paprikapoeder
    1 tl
  • gemengde kruiden, gedroogd
    2 tl
  • biergistvlokken
    3 el
  • fijne havervlokken
    130 g
  • zout
    1 ½ tl
  • zoete aardappelen geschild, in stukjes (2 cm)
    300 g
  • sjalotten gehalveerd
    80 g
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
    20 g
  • droge witte wijn
    100 g
  • groentebouillon
    150 g
  • broccoliroosjes
    350 g
  • water
    50 g
  • vers geperst limoensap om te besprenkelen
  • peterselie, vers gehakt, voor de garnering
  • gravy (vleesjus) (opcjonalnie) voor het opdienen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 1645.5 mg
Białko 21.2 g
Kalorie 2421.6 kJ / 578.8 kcal
Tłuszcz 19.5 g
Błonnik 16.7 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Węglowodany 80.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...