Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g rode uien, gehalveerd
- 220 g suiker
- 125 g rode wijnazijn
- 185 g water
- 4 takjes verse rozemarijn (ong. 10 cm), naaldjes verwijderd van de steeltjes
- 1 kaneelstokje
- 10 zwarte peperkorrels
- 1 laurierblad, gedroogd
- ¼ tl gemalen nootmuskaat
- 340 g gedroogde veenbessen
- 2 snuifjes fijn zout
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- Wartości odżywcze
- na 1 pot
- Kalorie
- 3922 kJ / 936 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 227 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 15.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomatenketchup
1 Std. 15 Min
Speltbrood
1 Std. 45 Min
Sabayon (Zabaglione)
15 Min
Gefermenteerde frambozensiroop
128 godz. 10 min
Kikkererwten flatbread met curry groenten dip
50 Min
Lamslende met roze pepersaus
45 Min
Hummus van rode biet
10 Min
Pompoensoep, vis met rijst en groenten, appel-peercrumble
1 Std.
Rabarber, sinaasappel en amandel cake
1hod. 30min
Kruidenvinaigrette
Brak ocen
Gevulde kerstomaten met geitenkaas en prosciutto
1hod. 30min
Pomelo croustades met sabayon en zwarte sesam
Brak ocen