Wersje kompatybilne
Gestoomde coquilles met bloemkool en truffelpuree
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bloemkool en truffelpuree
- 1 teentje knoflook
- 20 g boter
- 300 g bloemkool, in roosjes (3 cm)
- 100 g volle melk
- 1 tl truffelolie
- ¼ tl zout, naar eigen smaak
Sint-jakobsschelpen
- 500 g water
- 16 sint-jakobsschelpen, met schelp
- verse bieslook, fijngehakt, om te garneren
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 271 kJ / 64.5 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 160.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sabayon (Zabaglione)
15 dk
Sint-jakobsschelpen met erwtenpuree
25 min
Geraspte wortelsalade
10 dk
Asperges en zalm met Hollandaisesaus
Brak ocen
Amandelbretzels
Brak ocen
Paastuin
Brak ocen
Risotto met rode biet en citroengras en met sous-vide kabeljauw
2 godz. 10 min
Kalkoenrollade met spek en eekhoorntjesbrood saus
50 min
Eend met vijfkruidenpoeder, champignons, aziatische groenten en rijst
1 godz. 5 min
Zeevruchtenstoofpot
1 godz. 5 min
Sinaasappel zalm met broccoli 'couscous'
25 min
Bloemkoolsoep met gebakken ganzenlever
35 min