Wersje kompatybilne
Gestoomde coquilles met bloemkool en truffelpuree
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bloemkool en truffelpuree
- 1 teentje knoflook
- 20 g boter
- 300 g bloemkool, in roosjes (3 cm)
- 100 g volle melk
- 1 tl truffelolie
- ¼ tl zout, naar eigen smaak
Sint-jakobsschelpen
- 500 g water
- 16 sint-jakobsschelpen, met schelp
- verse bieslook, fijngehakt, om te garneren
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 271 kJ / 64.5 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 160.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Romige aspergesoep
25 Min
Vislasagne met courgette
1 godz.
Mosselen in kruidige tomatensaus
45 min
Crumble met peren en crème van ricotta
1 godz.
Sint-jakobsschelpen met erwtenpuree
25 Min
Vitello tonnato
13h
Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta
1 godz. 10 min
Sabayon (Zabaglione)
15 min
Op Portugese wijze in brood gebakken zeebaars met gestoomde aardappelen en sperziebonen
2 godz.
Karamel varkensvlees
45 min
Kalkoenrolletjes met gorgonzola
1 godz.
Scampis met tomaat, saffraan en ansjovissaus
35 min