Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Réalisation de la pannacotta
- 2 ½ feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g chacune), et un récipient d’eau froide
- 250 g de crème liquide entière
- 250 g de lait
- 70 g de sucre en poudre
- 10 - 15 g de café instantané
Réalisation de la chantilly au mascarpone
- 130 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 65 g de mascarpone, froid
- 20 g de sucre glace
- cacao en poudre, pour la décoration
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1669 kJ / 386 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 30 g
Alternatywne przepisy
Bouza (crèmes à la noisette)
3 Std. 30 Min
Entremets chocolat-cacahuète
12 godz.
Praliné maison rapide
1h
Semifreddo (parfait glacé)
9 Std.
Entremets pistache et rhubarbe
12 godz.
Curd de clémentine
30min
Chocolat liégeois
4 godz. 30 min
Minipavlova de Pâques aux fraises
3u. 35min
Petite pavlova à la rhubarbe
3h 20min
Crème dessert aux speculoos
6u. 20min
Tiramisu aux abricots et au miel
4h 40min
Pannacotta au lemon curd
1h 45min