Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache montée à la vanille (la veille)
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 85 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 400 g de crème liquide 35% m.g.
- 1 gousse de vanille
Le caramel
- 100 g de sucre en poudre
- 50 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 25 g de crème liquide 35% m.g., tiède
Le praliné noix de pécan
- 300 g de noix de pécan
- 25 g d'eau
- 115 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 2 c. à soupe d'huile de noisette
- 1 pâte feuilletée maison (voir "Conseil(s)")
- 15 g de sucre glace
- 10 g de noix de pécan
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3761.7 kJ / 899.1 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 55.8 g
- Tłuszcz
- 75.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.6 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 119.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Choux craquelins au gianduja
17 Std.
Soufflés au fromage double cuisson
1j 25 menit
Succès praliné
1 Std. 40 Min
Demi-sphère framboise choco vanille
17 Std.
Fraisier
15h
Pâtes aux épices cajun, façon jambalaya
1j 30 menit
Mille-feuille à la crème pâtissière
5h
Saint-Honoré
3sa
Entremets exotique
24h
Crème brûlée à la vanille
3h 45min
Glace sundae nappage caramel
3h 35 min
Tartelettes au citron meringuées
14h 15min