Carré feuilleté aux pommes, sauce au caramel

Carré feuilleté aux pommes, sauce au caramel

4.3 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 pièces

Składniki

La pâte feuilletée
  • 200 g de beurre préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
  • 200 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 90 g d'eau froide
  • 1 ½ c. à café de sel
La garniture
  • 400 g de pommes coupées en morceaux
  • le jus d'un citron jaune
  • 40 g de sucre roux
  • 15 g d'eau
  • 200 g de sucre en poudre
  • 100 g de beurre demi-sel coupé en morceaux
  • 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1 jaune d'œuf

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 880.5 mg
Białko 5.7 g
Kalorie 2987.5 kJ / 716.8 kcal
Tłuszcz 44.7 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 29.7 g
Węglowodany 71.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...