Carré feuilleté aux pommes, sauce au caramel

Carré feuilleté aux pommes, sauce au caramel

4.3 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 pièces

Składniki

La pâte feuilletée
  • de beurre préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
    200 g
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    200 g
  • d'eau froide
    90 g
  • de sel
    1 ½ c. à café
La garniture
  • de pommes coupées en morceaux
    400 g
  • le jus d'un citron jaune
  • de sucre roux
    40 g
  • d'eau
    15 g
  • de sucre en poudre
    200 g
  • de beurre demi-sel coupé en morceaux
    100 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    50 g
  • jaune d'œuf
    1

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 716.8 kcal / 2987.5 kJ
Białko 5.7 g
Tłuszcz 44.7 g
Węglowodany 71.7 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 29.7 g
Sód 880.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...