Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 200 g de beurre, préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 90 g d'eau froide
- 1 ½ c. à café de sel
La garniture
- 400 g de pommes, coupées en morceaux
- le jus d'un citron jaune
- 40 g de sucre roux
- 15 g d'eau
- 200 g de sucre en poudre
- 100 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2987.5 kJ / 716.8 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 71.7 g
- Tłuszcz
- 44.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.7 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 880.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette des rois vanille-fève tonka
1j 20 menit
Petits beignets chocolat et noisettes
3h 10min
Pizza de Pâques avec salade de roquette et minimozzarella
1 Std. 45 Min
Tarte amandine aux poires
2j 30 menit
Napolitain
4h 20 min
Tarte amandine aux pommes et poires
50 menit
Ananas fraise melba
30 min
Coupe des îles
10hod. 30min
Brioche feuilletée tressée
17h 45min
Lasagne de blanquette
2h 40 min
Feuilleté aux saint-jacques et cabillaud
1 Std. 45 Min
Tarte amandine aux pommes et poires
50 menit