Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de sucre en poudre
- 200 g d'amandes émondées
- 130 g de beurre en morceaux
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 180 g de farine de blé
- 1 œuf
- 3 pincées de sel
- 30 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 80 g de chocolat noir, en morceaux ou en pistoles
- Wartości odżywcze
- na 35 portions
- Kalorie
- 23067 kJ / 5513.1 kcal
- Białko
- 79.7 g
- Węglowodany
- 575.1 g
- Tłuszcz
- 338.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 153.4 g
- Błonnik
- 38.6 g
- Sód
- 2716.9 mg
Alternatywne przepisy
Spritz au chocolat au lait et noix de pécan
35min
Spritz au chocolat
50min
Biscuits en bâtonnet au chocolat noir
1 Std. 45 Min
Petits beignets chocolat et noisettes
3u. 10min
Sablés d'antan
1 Std. 30 Min
Sablés viennois
45 Min
Petits tigrés au chocolat
1小时
Biscuits écolier
20 Min
Pain au lait roulé fourré à la crème de pommes et de noix
1 Std. 50 Min
Chouquettes du goûter
35min
Brioche feuilletée
5h
Briochettes aux pépites de chocolat
4u.