Etoiles amandes et caramel

Etoiles amandes et caramel

3.7 7 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
35 portions

Składniki

  • 200 g d'amandes émondées
  • 180 g de farine de blé
  • 3 pincées de sel
  • 1 œuf
  • 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 250 g de sucre en poudre
    250 g de sucre roux
  • 30 g d'eau
  • 1 c. à café de jus de citron
  • 30 g beurre froid
  • 80 g de chocolat noir en morceaux ou en pistoles

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 35 portions

Sód 2716.9 mg
Białko 79.7 g
Kalorie 23067 kJ / 5513.1 kcal
Tłuszcz 338.2 g
Błonnik 38.6 g
Tłuszcz nasycony 153.4 g
Węglowodany 575.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...