Urządzenia i Akcesoria
Carpaccio z buraków z cukinią (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
2 porcje
Składniki
-
150 g czerwonych buraków małych, obranych (patrz wskazówka)
-
130 g cukinii pokrojonej na 5 cm kawałki
-
½ kulki sera mozzarella di Bufala (ok. 125 g), odsączonej (patrz wariant)
-
oliwa z oliwek do skropienia
-
bazylia, świeża tylko liście
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, świeżo mielony do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
455.6 mg
Białko
15.9 g
Kalorie
965.7 kJ /
230.8 kcal
Tłuszcz
14.4 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
10.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Carpaccio z buraków z cukinią (TM6, TM7)
15 min
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Nadziewane warzywa
1 godz. 20 min
Przekąska z oscypkiem
2 godz. 20 min
Wiosenna sałatka z roszponki w sosie curry
10 min
Sałatka ze szpinaku z suszonymi pomidorami
40 min
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami
30 min
Sałatka z makaronem razowym i jabłkiem
35 min
Kolorowe kulki z kurczaka
1 godz. 15 min
Sałatka z jarmużu z burakiem
45 min
Surówka z mieszanych warzyw
10 min
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
35 min