Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 - 140 g oscypka lub innego wędzonego żółtego sera, pokrojonego na kawałki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g)
- 1 żółtko
- 1 - 2 łyżki wody
- sól, do posypania
- pieprz czarny, mielony, do posypania
- kminek, mielony, do posypania
- zioła prowansalskie, suszone do posypania (opcjonalnie)
- pestki dyni, łuskane, do posypania (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 318 kJ / 76 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 137 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffinki pomidorowe z serem feta
40min
Pissaladière - francuska pizza
1h 20min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1h 40min
Ciasteczka z gorgonzolą
40min
Tarta z kiszoną kapustą i grzybami
2h 35min
Muffinki z tuńczykiem
50min
Ciasteczka czosnkowe
50min
Rolada mięsna w cieście francuskim
50min
Podpłomyk cztery sery
55min
Kulebiak drożdżowy z kapustą i grzybami
2h 30min
Tarta z jagodami, kremem śmietankowym i migdałami
2h 50min
Tarta z serem pleśniowym
1 Std. 35 Min