Frango com gengibre, arroz e molho de amendoim

Frango com gengibre, arroz e molho de amendoim

4.5 26 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 doses

Składniki

  • gengibre fresco s/ casca
    30 g
  • coxas de frango c/ pele e c/ osso (cada uma cortada em 2-3 partes)
    600 g
  • azeite
    30 g
  • molho de soja
    30 g
  • açúcar
    20 g
  • curcuma em pó (opcjonalnie)
    ½ c. chá de
  • sal
    1 ¼ c. chá de
  • manteiga de amendoim
    50 g
  • açúcar
    ½ c. chá de
  • água
    800 g
  • arroz vaporizado
    300 g
  • caldo caseiro
    1 c. sopa de
  • pepino cortado em meias luas diagonais
    ½
  • coentros (opcjonalnie) picados
    2 pés de
  • flocos de malagueta seca (opcjonalnie)
    1 c. chá de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 607.8 kcal / 2543.1 kJ
Białko 30.7 g
Tłuszcz 39.2 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 9.2 g
Sód 1278.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...