Cogumelos cremosos com batata assada crocante

Cogumelos cremosos com batata assada crocante

4.4 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 doses

Składniki

  • salsa só as folhas
    5 pés de
  • água
    750 g
  • batata nova c/ casca (ver dica)
    700 g
  • cebola
    80 g
  • manteiga
    50 g
  • vinho branco
    50 g
  • cogumelos frescos cortados em fatias (1 cm aprox.)
    500 g
  • caldo de legumes caseiro
    1 c. sopa de
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • azeite
    8 c. sopa de
  • pimenta
    ¾ c. chá de
  • alho esmagados
    5 dentes de
  • alecrim só as folhas
    4 pés de
  • amido de milho dissolvido em 4 c. de sopa de água fria
    2 c. sopa de
  • natas c/ 30-40% de gordura
    100 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 639.1 kcal / 2674 kJ
Białko 9.9 g
Tłuszcz 47 g
Węglowodany 47.2 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 16.1 g
Sód 914.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...