Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g cuscuz
- 300 g água
- 1 c. chá de mostarda
- ½ laranja, só o sumo
- 3 dentes de alho
- 30 g azeite
- 250 g couve p/ caldo-verde
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 40 g tomate seco, em óleo, escorrido, cortado em pedaços
- 80 g miolo de noz grosseiramente picado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1927.4 kJ / 460.7 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 57.4 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 356.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de entulho com tortellini
30 min
Pargo no forno à portuguesa com puré de cherovia e feijão
1 godz. 10 min
Cuscuz de salmão e pepino
45 min
Frango marroquino
30 min
Bacalhau com tapenade, tomate e cuscuz
30 min
Sargos ao vapor com legumes e manteiga de ervas
35 min
Peito de frango crocante com bulgur de coentrada
2h
Loiramisu
10min
Favas no forno
1h
One pot de frango com paprika
45 min
Salada de bulgur com requeijão e hortelã
30 min
Migas de couve e feijão frade
30 min