Menu: Sopa de couve-flor com espinafres & Peixe com puré de abóbora

Menu: Sopa de couve-flor com espinafres & Peixe com puré de abóbora

3.8 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
2 doses

Składniki

  • sobras de pão
    100 g
  • queijo parmesão
    30 g
  • salsa
    10 g
  • azeite mais q.b. p/ temperar
    15 g
  • couve-flor
    300 g
  • maruca, lombo cortado em 4 porções
    500 g
  • limão cortado em rodelas
    1
  • sal
    2 ½ c. chá de
  • Pimenta q.b.
  • água
    1500 g
  • abóbora cortada em pedaços
    300 g
  • batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços
    400 g
  • leite
    50 g
  • manteiga
    50 g
  • noz-moscada
    1 pitada de
  • espinafres frescos
    50 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 920.9 kcal / 3852.8 kJ
Białko 68.9 g
Tłuszcz 36.9 g
Węglowodany 82.4 g
Błonnik 11.8 g
Tłuszcz nasycony 17.9 g
Sód 3832 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...