Frango com puré de maçã e aipo e pedaços de abóbora

Frango com puré de maçã e aipo e pedaços de abóbora

3.8 21 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 doses

Składniki

  • azeite
    10 g
  • mostarda
    5 g
  • sal
    1 ¾ c. chá de
  • paprika
    ¼ c. chá de
  • cerefólio seco
    ¼ c. chá de
    ¼ c. chá de salsa seca
  • peito de frango s/ pele cortado ao meio longitudinalmente
    250 g
  • água
    600 g
  • bolbo de aipo cortado em pedaços
    350 g
  • abóbora Hokkaido cortada em cubos pequenos
    200 g
  • cebola cortada em fatias (1 cm aprox.)
    100 g
  • Pimenta q.b.
  • maçã reineta cortada em pedaços (2-3 cm aprox.)
    300 g
  • leite meio-gordo
    100 g
  • noz-moscada
    1 pitada de
  • Salsa q.b. p/ guarnecer

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 377 kcal / 1578 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 12.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...