
Urządzenia i Akcesoria
Czulent z warzywami korzeniowymi i wołowiną (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
500 g wołowiny gulaszowej bez ścięgien i kości, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
100 g korzenia selera pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
100 g pasternaku pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
100 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
900 g wody
-
10 g miodu
-
1 - 2 liście laurowe, suszone
-
1 ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
1 ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
150 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
½ - 1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
pieczywo (opcjonalnie) do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
436.5 kcal /
1826.3 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
51.4 g
Błonnik
11.1 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
1187.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Grecka zupa z wołowiną (TM6)
1 Std. 50 Min
Wolno gotowana zupa gulaszowa z cielęciny (z osłoną noża miksującego)
6 Std. 30 Min
Rozgrzewająca zupa z kurczakiem i kaszą bulgur
1 Std. 15 Min
Zupa z ciecierzycy z klopsikami (z osłoną noża miksującego)
45 Min
Zupa z rumienionym indykiem i kapustą pekińską (z osłoną noża miksującego 2.0)
40 Min
Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
4 Std.
Grecki kurczak z makaronem orzo i fetą (z osłoną noża miksującego)
3 Std. 20 Min
Solanka z mięsem
2 Std.
Zupa ziemniaczana z curry (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 Min
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4 Std. 20 Min
Szwajcarski krupnik
40 Min
Czosnkowy gulasz z indyka
45 Min