Urządzenia i Akcesoria
Czulent z warzywami korzeniowymi i wołowiną (z osłoną noża miksującego)
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
500 g wołowiny gulaszowej bez ścięgien i kości, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
100 g korzenia selera pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
100 g korzenia pietruszki, pokrojonej na 2-3 cm kawałki100 g pasternaku pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
100 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
900 g wody
-
10 g cukru10 g miodu
-
1 - 2 liście laurowe, suszone
-
1 ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
1 ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
150 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
½ - 1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
pieczywo (opcjonalnie) do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grecka zupa z wołowiną (TM6, TM7)
1 godz. 50 min
Zupa z rumienionym indykiem i kapustą pekińską (z osłoną noża miksującego 2.0)
40 min
Biała zupa chili z kurczakiem; Bułeczki na parze; Lemoniada z kolendry i cytrusów
1 godz.
Marokańska zupa harira z kurczakiem; Sałatka z kalafiorem, kaszą bulgur i żurawiną na ciepło
1 godz. 5 min
Wolno gotowany gulasz wołowy z dynią i papryką (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 45 min
Wolno gotowana zupa gulaszowa z cielęciny (z osłoną noża miksującego)
6 godz. 30 min
Zupa z ciecierzycy z klopsikami (z osłoną noża miksującego)
45 min
Zupa Pho z resztek pieczonego drobiu
2 godz. 15 min
Grecki kurczak z makaronem orzo i fetą (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 20 min
Zupa ziemniaczana z curry (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 min
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 20 min
Gulasz kowbojski z kiełbasą
55 min