Urządzenia i Akcesoria
Gulasz pieczarkowy z knedlami z czerstwego pieczywa
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
1 pęczek natki pietruszki, świeżej ½ liści i miękkich łodyg, pokrojonych na kawałki, ½ posiekana, do dekoracji
-
350 - 400 g cebuli przekrojonej na pół
-
110 g masła pokrojonego na kawałki
-
260 g mleka
-
150 g bułki tartej
-
180 g białego chleba, czerstwego, pokrojonego w 1-2 cm kostkę180 g białej bułki, czerstwej pokrojonej w 1-2 cm kostkę
-
2 jajka
-
2 - 2 ½ łyżeczki soli
-
¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g koncentratu pomidorowego
-
600 g pieczarek pokrojonych w 0,5-1 cm plastry
-
1 liść laurowy, suszony
-
500 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia
-
200 - 250 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
-
2 łyżeczki białego octu winnego2 łyżeczki octu jabłkowego
-
1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej wymieszana z 2 łyżkami wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1722.6 mg
Białko
15.6 g
Kalorie
2016.8 kJ /
482 kcal
Tłuszcz
24.7 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Węglowodany
52.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6, TM7)
1h
Gnocchi z sosem warzywnym; Serniczki z musem porzeczkowym
45min
Włoska zupa z makaronem (TM5)
40min
Zupa ziemniaczana z jajkami i rumienionymi pieczarkami
40min
Zapiekanka z kalafiora i jajek
35min
Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym
30min
Kotlety z czerstwego chleba z papryką
30min
Sałatka ziemniaczana z rumienioną cebulą, orzechami i serem pleśniowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1h
Londyńska zupa grochowa
50min
Zapiekanka ziemniaczana
40min
Makaron z warzywami w sosie orzechowym
40min
Kotleciki z czerstwego chleba z serem i ziołami
35min