Gulasz pieczarkowy z knedlami z czerstwego pieczywa

Gulasz pieczarkowy z knedlami z czerstwego pieczywa

3.6 79 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • natki pietruszki, świeżej ½ liści i miękkich łodyg, pokrojonych na kawałki, ½ posiekana, do dekoracji
    1 pęczek
  • cebuli przekrojonej na pół
    350 - 400 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    110 g
  • mleka
    260 g
  • bułki tartej
    150 g
  • białej bułki, czerstwej pokrojonej w 1-2 cm kostkę
    180 g
    180 g białego chleba, czerstwego, pokrojonego w 1-2 cm kostkę
  • jajka
    2
  • soli
    2 - 2 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ - 1 łyżeczka
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    2 - 3 szczypty
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    200 g
  • koncentratu pomidorowego
    50 g
  • pieczarek pokrojonych w 0,5-1 cm plastry
    600 g
  • liść laurowy, suszony
    1
  • wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia
    500 g
  • kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
    200 - 250 g
  • octu jabłkowego
    2 łyżeczki
    2 łyżeczki białego octu winnego
  • skrobi ziemniaczanej wymieszana z 2 łyżkami wody
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 482 kcal / 2016.8 kJ
Białko 15.6 g
Tłuszcz 24.7 g
Węglowodany 52.2 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 1722.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...