
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz pieczarkowy z knedlami z czerstwego pieczywa
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
1 pęczek natki pietruszki, świeżej ½ liści i miękkich łodyg, pokrojonych na kawałki, ½ posiekana, do dekoracji
-
350 - 400 g cebuli przekrojonej na pół
-
110 g masła pokrojonego na kawałki
-
260 g mleka
-
150 g bułki tartej
-
180 g białej bułki, czerstwej pokrojonej w 1-2 cm kostkę
-
2 jajka
-
2 - 2 ½ łyżeczki soli
-
¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g koncentratu pomidorowego
-
600 g pieczarek pokrojonych w 0,5-1 cm plastry
-
1 liść laurowy, suszony
-
500 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia
-
200 - 250 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
-
2 łyżeczki octu jabłkowego
-
1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej wymieszana z 2 łyżkami wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
482 kcal /
2016.8 kJ
Białko
15.6 g
Tłuszcz
24.7 g
Węglowodany
52.2 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Sód
1722.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kanapki z burgerem i cheddarem
1 godz. 30 min
Zupa fasolkowa; Kurczak z brokułami i ryżem
1 godz.
Włoska zupa z makaronem (TM6)
40 min
Ziemniaczana tortilla na parze (TM5)
45 min
Włoska zupa z makaronem (TM5)
40 min
Buraczane klopsiki z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty
1 godz. 30 min
Pomidorowe kulki ryżowe
40 min
Londyńska zupa grochowa
50 min
Kluski z czerstwych bułek
35 min
Kąski serowo-brokułowe
55 min
Wegetariańskie kotleciki z kaszą gryczaną
1 godz. 10 min
Czeskie placki ziemniaczane (Bramboráky)
45 min