
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz pieczarkowy z knedlami z czerstwego pieczywa
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej ½ liści i miękkich łodyg, pokrojonych na kawałki, ½ posiekana, do dekoracji1 pęczek
-
cebuli przekrojonej na pół350 - 400 g
-
masła pokrojonego na kawałki110 g
-
mleka260 g
-
bułki tartej150 g
-
białej bułki, czerstwej pokrojonej w 1-2 cm kostkę180 g
-
jajka2
-
soli2 - 2 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ - 1 łyżeczka
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 - 3 szczypty
-
marchewki pokrojonej na kawałki200 g
-
koncentratu pomidorowego50 g
-
pieczarek pokrojonych w 0,5-1 cm plastry600 g
-
liść laurowy, suszony1
-
wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia500 g
-
kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu200 - 250 g
-
octu jabłkowego2 łyżeczki
-
skrobi ziemniaczanej wymieszana z 2 łyżkami wody1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
482 kcal /
2016.8 kJ
Białko
15.6 g
Tłuszcz
24.7 g
Węglowodany
52.2 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Sód
1722.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE IV
10 Przepisów
Polska
Polska