Gulasz pieczarkowy z knedlami z czerstwego pieczywa

Gulasz pieczarkowy z knedlami z czerstwego pieczywa

3.6 79 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • 1 pęczek natki pietruszki, świeżej ½ liści i miękkich łodyg, pokrojonych na kawałki, ½ posiekana, do dekoracji
  • 350 - 400 g cebuli przekrojonej na pół
  • 110 g masła pokrojonego na kawałki
  • 260 g mleka
  • 150 g bułki tartej
  • 180 g białej bułki, czerstwej pokrojonej w 1-2 cm kostkę
    180 g białego chleba, czerstwego, pokrojonego w 1-2 cm kostkę
  • 2 jajka
  • 2 - 2 ½ łyżeczki soli
  • ¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • 200 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 600 g pieczarek pokrojonych w 0,5-1 cm plastry
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 500 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia
  • 200 - 250 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
  • 2 łyżeczki octu jabłkowego
    2 łyżeczki białego octu winnego
  • 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej wymieszana z 2 łyżkami wody

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 482 kcal / 2016.8 kJ
Białko 15.6 g
Tłuszcz 24.7 g
Węglowodany 52.2 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 1722.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...