Urządzenia i Akcesoria
Surówka brokułowa wiosenna
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
8 porcji
Składniki
-
400 - 500 g różyczek brokułu
-
130 g rzodkiewek
-
65 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
80 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
-
55 g jabłka bez gniazd nasiennych
-
5 - 10 g szczypiorku, świeżego posiekanego
-
5 - 10 g koperku, świeżego tylko liście, posiekanego
-
⅔ łyżeczki soli
-
⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
80 - 90 g jogurtu greckiego80 - 90 g majonezu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
304.5 mg
Białko
2 g
Kalorie
437.6 kJ /
104.6 kcal
Tłuszcz
8.7 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
5.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka kalafiorowo-brokułowa
10 min
Surówka wielowarzywna
10 min
Surówka z kalafiora i brokuła w orientalnym sosie
25 min
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5 min
Surówka z młodej kapusty
20 min
Surówka brokułowa z jagodami goji
10 min
Surówka brokułowa
10 min
Surówka z kalarepy i rzodkiewki
10 min
Surówka z białej i czerwonej kapusty
15 min
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
15 min
Surówka brokułowo-kalafiorowa
5 min
Surówka brokułowa całoroczna
10 min