Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 200 g białej rzodkwi, pokrojonej na kawałki
- 140 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 150 g jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
- 40 g zielonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 15 g oliwy z oliwek
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¾ łyżeczki cukru
- ¾ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 339.1 kJ / 81 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 42.3 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem
10 min
Surówka z kalarepy i rzodkiewki
10 min
Surówka z kalarepy i marchewki
10 min
Surówka z kiszonych ogórków
15 min
Surówka z białej i czerwonej kapusty
15 min
Surówka z białej kapusty z rzodkiewkową salsą
10 min
Surówka z marchewki i pora
15 min
Surówka z młodej kapusty
20 min
Surówka z czerwonej kapusty
15 min
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5min
Surówka z surowego buraka
10 min
Surówka z selera na słodko
15 min