
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 łyżki słonecznika łuskanego
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 250 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki
- 150 g czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 40 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki soli
- 1 płaska łyżeczka cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 160 kcal / 669.9 kJ
- Białko
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Błonnik
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Sód
- 162.8 mg