Surówka z białej i czerwonej kapusty
TM6 TM5

Surówka z białej i czerwonej kapusty

4.1 (300 ocen)

Składniki

  • 2 - 3 łyżki słonecznika łuskanego
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 250 g białej kapusty, bez twardych części, pokrojonej na kawałki
  • 150 g czerwonej kapusty, bez twardych części, pokrojonej na kawałki
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 40 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 płaska łyżeczka cukru

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
669.9 kJ / 160 kcal
Białko
3.5 g
Węglowodany
10.8 g
Tłuszcz
13 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy