Surówka z białej i czerwonej kapusty

Surówka z białej i czerwonej kapusty

4.1 312 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje

Składniki

  • 2 - 3 łyżki słonecznika łuskanego
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 250 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki
  • 150 g czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 40 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 płaska łyżeczka cukru

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 160 kcal / 669.9 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 10.8 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 162.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...