
Urządzenia i Akcesoria
Surówka z białej i czerwonej kapusty
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
2 - 3 łyżki słonecznika łuskanego
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
250 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki
-
150 g czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
40 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
-
1 płaska łyżeczka cukru
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
160 kcal /
669.9 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
10.8 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
162.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SURÓWKI
10 Przepisów
Polska
Polska