Surówka z białej i czerwonej kapusty

Surówka z białej i czerwonej kapusty

4.1 311 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje

Składniki

  • słonecznika łuskanego
    2 - 3 łyżki
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 g
  • białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki
    250 g
  • czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki
    150 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 g
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • cukru
    1 płaska łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 160 kcal / 669.9 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 10.8 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 162.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...