Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
8 porcji
Składniki
-
130 g czerwonych buraków, gotowanych plus dodatkowa ilość (pokrojonych w plastry), do dekoracji
-
130 g rzodkiewek plus dodatkowa ilość (pokrojonych w plastry), do dekoracji
-
530 g ogórków obranych, pokrojonych na kawałki
-
10 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość, do dekoracji (patrz wskazówka)
-
6 gałązek koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość, do dekoracji (patrz wskazówka)
-
270 g jogurtu naturalnego
-
270 g kwaśnej śmietany
-
15 - 25 g białego octu winnego
-
1 ⅓ łyżeczki cukru
-
2 łyżeczki soli
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
8 jajek ugotowanych na twardo
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
683.5 mg
Białko
7.8 g
Kalorie
711.9 kJ /
170.2 kcal
Tłuszcz
12.1 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Węglowodany
8.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym i awokado
40 min
Chłodnik z tartymi warzywami (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Chłodnik z botwinki
1 godz.
Chłodnik litewski
2 godz. 15 min
Mus z buraka z orzechami włoskimi
1 godz. 10 min
Pomidory faszerowane miętą, cukinią i tuńczykiem
30 min
Chłodnik ogórkowy z ziemniakami i jajkiem
1 godz. 30 min
Clafoutis z rabarbarem
50 min
Prażnica z wędzoną makrelą na Varomie
25 min
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 min
Tatar ze śledzia
10 min
Portugalska zupa rybna Caldeirada
55 min