Clafoutis z rabarbarem
TM5 TM6

Clafoutis z rabarbarem

4.2 (105 ocen)

Składniki

  • masło, do natłuszczenia naczynia do zapiekania
  • 200 - 250 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
  • 60 g mąki pszennej
  • 150 g cukru
  • 200 g mleka
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
    lub 200 g śmietany, 48% tłuszczu
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1190 kJ / 285 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
27 g
Tłuszcz
17 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie