Urządzenia i Akcesoria
Clafoutis z rabarbarem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
8 porcji
Składniki
-
masło do natłuszczenia naczynia do zapiekania
-
200 - 250 g rabarbaru bez łyka, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
60 g mąki pszennej
-
150 g cukru
-
200 g mleka
-
200 g śmietany, 48% tłuszczu200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
3 jajka
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5 g
Kalorie
1190 kJ /
285 kcal
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1 godz.
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2 godz. 15 min
Lody rabarbarowe
12 godz.
Przekładaniec cytrynowy
6 godz. 30 min
Tarta z rabarbarem i bezą
2 godz. 20 min
Imbirowo-miodowe mini ciasta z mandarynką z Varomy
1 godz.
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1 godz. 15 min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 godz. 10 min
Tarta z ricottą i rabarbarem
1 godz. 45 min
Ciasto z winogronami i oliwą z oliwek
1 godz. 40 min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1 godz.
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2 godz. 40 min