Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło, do natłuszczenia naczynia do zapiekania
- 200 - 250 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 60 g mąki pszennej
- 150 g cukru
- 200 g mleka
-
200
g śmietany, min. 30% tłuszczu
lub 200 g śmietany, 48% tłuszczu - 3 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1190 kJ / 285 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Rabarbar pod kruszonką
55min
Brioszka z dżemem rabarbarowym
3h 45min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1 godz.
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1 godz. 15 min
Ciasto miodowe z czerwoną pomarańczą
2 Std.
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1sa 45 dk
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 godz. 15 min
Sernik czekoladowy z gruszkami w winie
13h 50min
Tarta z rabarbarem i bezą
2h 20min
Tarta z ricottą i rabarbarem
1sa 45 dk
Ciasto piaskowe z jabłkami
1h 10min
Ciasto z jabłkami
1 Std. 20 Min