
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło, do natłuszczenia naczynia do zapiekania
- 200 - 250 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 60 g mąki pszennej
- 150 g cukru
- 200 g mleka
-
200
g śmietany, min. 30% tłuszczu
lub 200 g śmietany, 48% tłuszczu - 3 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1190 kJ / 285 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Ciasto z kruszonką
3h 20min
Lemoniada z melisą
5 min
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1 Std.
Ciasto czekoladowe z grzańcem
1 Std. 20 Min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1 Std. 15 Min
Clafoutis - wiśnie w cieście
1 Std.
Ciasto twarogowe z agrestem
50 Min
Galette z borówkami
1h 25min
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 Min
Sernik z rabarbarem
7 Std. 30 Min
Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
1 Std.
Tarta z rabarbarem i bezą
2h 20min