
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło do natłuszczenia naczynia do zapiekania
- 200 - 250 g rabarbaru bez łyka, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 60 g mąki pszennej
- 150 g cukru
- 200 g mleka
-
200
g śmietany, min. 30% tłuszczu
lub 200 g śmietany, 48% tłuszczu - 3 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 285 kcal / 1190 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Węglowodany
- 27 g
Alternatywne przepisy
Ciasto twarogowe z agrestem
50 min
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2 godz. 15 min
Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
1 godz.
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 godz. 15 min
Galette z borówkami
1 godz. 25 min
Sernik czekoladowy z gruszkami w winie
13 godz. 50 min
Placek z cukinią
1 godz. 25 min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 godz. 10 min
Tarta z ricottą i rabarbarem
1 godz. 45 min
Sernik z rabarbarem
7 godz. 30 min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1 godz. 15 min
Racuchy z konfiturą truskawkową (ruchanki)
1 godz. 30 min