Urządzenia i Akcesoria
Clafoutis z rabarbarem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
8 porcji
Składniki
-
masło do natłuszczenia naczynia do zapiekania
-
200 - 250 g rabarbaru bez łyka, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
60 g mąki pszennej
-
150 g cukru
-
200 g mleka
-
200 g śmietany, 48% tłuszczu200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
3 jajka
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5 g
Kalorie
1190 kJ /
285 kcal
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1 Std.
Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem
45 Min
Lody rabarbarowe
12 Std.
Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami
20 Min
Galette z borówkami
1 Std. 25 Min
Sernik czekoladowy z gruszkami w winie
13 Std. 50 Min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1 Std.
Rabarbar pod kruszonką
55 Min
Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną
2 Std. 20 Min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1 Std. 15 Min
Tarta z ricottą i rabarbarem
1 Std. 45 Min
Racuchy z konfiturą truskawkową (ruchanki)
1 Std. 30 Min