Urządzenia i Akcesoria
Gazpacho - hiszpański chłodnik
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
Warzywna posypka
-
10 - 15 g liści natki pietruszki, świeżych
-
60 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
90 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
90 g ogórka zielonego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
Zupa
-
4 ½ kromki chleba bez skórki, pokrojonej na kawałki
-
1 ½ ząbka czosnku
-
60 g oliwy z oliwek
-
15 - 35 g czerwonego octu winnego
-
750 g pomidorów dojrzałych, przekrojonych na pół
-
210 g ogórka zielonego, pokrojonego na kawałki
-
180 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
75 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
90 g soku pomarańczowego
-
1 ½ łyżeczka soli
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
603 mg
Białko
4 g
Kalorie
880.3 kJ /
210 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CHŁODNIKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym i awokado
40 min
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
1 godz. 5 min
Tarator - Bułgarski chłodnik
1 godz. 10 min
Chłodnik litewski
2 godz. 15 min
Chłodnik pomidorowy
30 min
Salmorejo - hiszpański chłodnik pomidorowy
30 min
Tabbouleh z bobem
50 min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1 godz. 35 min
Topinambur po prowansalsku
50 min
Pasta z pieczonego bakłażana
1 godz. 50 min
Sycylijska caponata
30 min
Krem z topinamburu z kindziukiem
55 min