Gazpacho - hiszpański chłodnik

Gazpacho - hiszpański chłodnik

5.0 4 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
2 porcje

Składniki

Warzywna posypka
  • 5 g liści natki pietruszki, świeżych
  • 20 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 30 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
  • 30 g ogórka zielonego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
Zupa
  • 1 ½ kromki chleba bez skórki, pokrojonej na kawałki
  • ½ ząbka czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 5 - 15 g czerwonego octu winnego
  • 250 g pomidorów dojrzałych, przekrojonych na pół
  • 70 g ogórka zielonego, pokrojonego na kawałki
  • 60 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
  • 25 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 30 g soku pomarańczowego
  • ½ łyżeczka soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 603 mg
Białko 4 g
Kalorie 880.3 kJ / 210 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...