Urządzenia i Akcesoria
Gazpacho - hiszpański chłodnik
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
2 porcje
Składniki
Warzywna posypka
-
5 g liści natki pietruszki, świeżych
-
20 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
30 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
30 g ogórka zielonego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
Zupa
-
1 ½ kromki chleba bez skórki, pokrojonej na kawałki
-
½ ząbka czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
5 - 15 g czerwonego octu winnego
-
250 g pomidorów dojrzałych, przekrojonych na pół
-
70 g ogórka zielonego, pokrojonego na kawałki
-
60 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
25 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
30 g soku pomarańczowego
-
½ łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
603 mg
Białko
4 g
Kalorie
880.3 kJ /
210 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CHŁODNIKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym i awokado
40 min
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
1 godz. 5 min
Kokosowy chłodnik z awokado i miętą
20 min
Tarator - Bułgarski chłodnik
1 godz. 10 min
Chłodnik litewski
2 godz. 15 min
Chłodnik z melona z szynką parmeńską
1 godz. 20 min
Gazpacho morelowo-pomidorowe
1 godz. 15 min
Chłodnik pomidorowy
30 min
Salmorejo - hiszpański chłodnik pomidorowy
30 min
Gazpacho truskawkowe z kozim serem
15 min
Tapenada
5 min
Sycylijska caponata
30 min