Wersje kompatybilne
Insalata di fagiolini, pomodorini e patate arrosto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di acqua
- 400 g di fagiolini verdi freschi, puliti
- 800 g di patate novelle sbucciate
- 1 cipolla rossa di Tropea a fette sottili
- 500 g di pomodori costoluti a spicchi
- 1 - 2 spicchi di aglio schiacciati
- olio extravergine di oliva, a piacere
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 669 kJ / 160 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 28.6 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Błonnik
- 5.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Contorno di verdure di stagione al Varoma
35 min
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45 min
Patate e fagiolini al pesto
35 min
Contorno di broccoli al vapore con salsa alle alici e olive
35 min
Bietole con emulsione di pomodorini
50 min
Insalata di fagiolini
40 min
Fagiolini in gremolada
30 min
Fagiolini con pomodoro e prezzemolo
55 min
Spinaci al burro
30 min
Insalata di patate, fagiolini e pesto alla genovese
45 min
Contorno di peperoni al vapore
40 min
Insalatona di fagiolini, tonno e uova
30 min