Cosce di pollo al sale, patate sabbiate e salsa alla senape

Cosce di pollo al sale, patate sabbiate e salsa alla senape

3.7 22 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Pollo al sale e patate sabbiate
  • di sale grosso
    2000 g
  • sovracosce di pollo con la pelle (circa 200 g l'una)
    8
  • di rosmarino fresco le foglioline
    2 rametti
  • di timo fresco le foglioline
    1 rametto
  • di maggiorana fresca le foglioline
    2 rametti
  • di acqua
    500 g
  • di patate pelate e a tocchetti (2 cm)
    800 g
  • di pangrattato
    20 g
  • di Parmigiano Reggiano grattugiato
    10 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • olio extravergine di oliva q.b.
Salsa alla senape
  • di scalogno a pezzi
    60 g
  • di vino bianco
    100 g
  • di dragoncello fresco le foglioline
    3 rametti
  • di panna (min. 30% di grassi)
    100 g
  • di burro
    20 g
  • di senape di Digione
    2 cucchiai
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 575.1 kcal / 2406.1 kJ
Białko 38.2 g
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 21.3 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Sód 270.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...