Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla a pezzi
- 1 peperoncino rosso piccante
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 400 g di stoccafisso, ammollato, a pezzi (vedere consigli)
- 350 g di polpa di pomodoro
- 30 g di gambo di sedano a rondelle
- 50 g di olive verdi denocciolate
- 1 cucchiaio di capperi sotto sale, dissalati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1005.9 kJ / 240.3 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 485.8 mg
Alternatywne przepisy
Calamari alla napoletana
40min
Baccalà alla ligure
1h
Triglie in salsa piccante
30 Min
Baccalà, patate e funghi
45 Min
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1h
Sarde a beccafico
35min
Baccalà alla cappuccina
55 Min
Scarola imbottita alle acciughe
1h
Caponata di pesce spada e melanzane
1h 30min
Alici alla Reggina
45 Min
Carciofi ripieni
50 min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1 Std. 10 Min