Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cavati
- 300 g di farina + q.b. per infarinare
- 2 uova (da 60 g circa)
- 50 g di acqua
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Fave
- 50 g di cipolla
- 50 g di carota
- 20 g di gambo di sedano
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- 1000 g di acqua
- 400 g di fave secche Cottoie, ammollate per 12 ore
- Parmigiano reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1916 kJ / 458 kcal
- Białko
- 27.8 g
- Węglowodany
- 75.9 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Błonnik
- 6.9 g
Alternatywne przepisy
Lenticchie in umido
1h 30 min
Ceci in umido
1h 30 min
Zuppa di ceci e cicoria
1u.
Zuppa di bietole
35min
Zuppa di piselli spezzati
1u.
Antica minestra ai broccoletti
45 min
Pappardelle con macco di fave fresche
55min
Zuppa di piselli secchi
1h 25min
Zuppa di carciofi
35min
Fave in umido
1u.
Zuppa di patate novelle, carciofi e scarola
50min
Zuppa di patate e carciofi
1u.