Timballo di riso alla siciliana

Timballo di riso alla siciliana

4.9 36 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • olio per frittura q.b.
  • 500 g di melanzane a fette (2-3 mm di spessore)
  • 2 - 3 cucchiai di pangrattato + q.b.
  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 80 g di cipolla bianca in quarti
  • 250 g di pomodori freschi in quarti
    250 g di pomodori pelati, in quarti
  • 40 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 250 g di riso Carnaroli
  • 150 g di piselli surgelati
  • 1 cucchiaino colmo di sale
  • 650 g di acqua
  • 200 g di caciocavallo a pezzi
    200 g di scamorza, o altro formaggio saporito a pezzi

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1322.5 mg
Białko 33.1 g
Kalorie 2765.8 kJ / 661 kcal
Tłuszcz 30.5 g
Błonnik 7.6 g
Tłuszcz nasycony 13.1 g
Węglowodany 67.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...