Zupa grzybowa z dorszem

Zupa grzybowa z dorszem

5.0 3 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

  • 20 g grzybów, suszonych np. borowików
  • 250 g gorącej wody
  • 2 kawałki polędwicy z dorsza, bez skóry (80-100 g każdy)
  • sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
  • 1 ząbek czosnku
  • ¾ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki majeranku, suszonego
  • 15 g oleju
  • 40 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 30 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 30 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 20 g pora pokrojonego w 1-2 cm plastry
  • 15 g masła
  • 100 g ziemniaków pokrojonych w 1,5-2 cm kostkę
  • 350 g wody
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 50 g soku z kiszonej kapusty
  • 1 łyżeczka koperku, świeżego posiekanego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1344 mg
Białko 22 g
Kalorie 1156 kJ / 276 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...