Urządzenia i Akcesoria
Dorady i ziemniaki gotowane na parze
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
selera naciowego bez łyka, pokrojonego na kawałki140 g
-
bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki140 g
-
ząbki czosnku2
-
nasion kolendry1 łyżeczka
-
musztardy francuskiej2 łyżki
-
oliwy z oliwek50 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
dorady, całe, oczyszczone (ok. 500 g każda)3
-
wody500 g
-
liście laurowe, suszone2
-
ziemniaków pokrojonych na ok. 3 cm kawałki (patrz wariant)1000 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
305.5 kcal /
1278.2 kJ
Białko
21.1 g
Tłuszcz
10.7 g
Węglowodany
32.8 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Sód
155.9 mg