Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g raw cashews
- 500 g filtered water
- 1 tsp stock paste (see Tips)
- 1 tsp paprika, plus extra to sprinkle (optional)
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tbsp nutritional yeast (see Tips)
- 30 g extra virgin olive oil
- 3 brown onions (approx. 540 g), cut into quarters
- 3 garlic cloves
- 1200 g potatoes, peeled and cut in pieces that fit through feeder tube
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1468.1 kJ / 350.9 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 166.4 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free focaccia bread
1 Std.
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10 Min
Spinach & mushroom quiche (Noni Jenkins)
50 Min
Bounty slice (Noni Jenkins)
1 Std. 30 Min
Vegetable pizza (Thermomix® Cutter TM6)
1 Std. 40 Min
Pickled cabbage salad (Thermomix® Cutter)
10 Min
Green smoothie
10 Min
Vegan mayonnaise
15 min
Vegan 'pulled pork'
20 Min
Vegan butter
8h 5min
Vegan hollandaise
10 Min
Cauliflower hash browns with sauteed mushrooms (Noni Jenkins)
40 Min