Gnocchi di patate con crema allo zafferano

Gnocchi di patate con crema allo zafferano

4.0 1 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Gnocchi di patate
  • 110 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 700 g di acqua
  • 1070 g di patate a pasta farinosa pelate e a fette (0.5 cm)
  • 530 g di farina tipo 00
  • 1 uovo grande
  • 2 cucchiaini di sale
Crema allo zafferano
  • 1 ½ scalogno a metà
  • 65 g di burro
  • 470 g di acqua
  • 3 bustine di zafferano in polvere
  • 450 g di formaggio fresco spalmabile
  • 1 ½ cucchiaino raso di sale
  • 3 pizzichi di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1069.8 mg
Białko 20.4 g
Kalorie 2657.8 kJ / 635.3 kcal
Tłuszcz 29.8 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 16.8 g
Węglowodany 76.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...